Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteyi kazanıp yerleşen kardeşlermiz tekrar tebrik ediyor ve tahsil hayatları boyunca muvaffakiyetler diliyorum..
Faydalı olacağı hasebiyle aşağıda bur sveren kuruluşları ilginize sunuyorum..
Devlet kurumlarının üniversite öğrencilerine verdiği burslardan bazıları şöyle: TÜBİTAK BURSLARI:
TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu), özellikle bilim olimpiyatlarında ya da ÖSS’de başarılı öğrencilere karşılıksız burslar veriyor. TÜBİTAK 2006 yılı ÖSS’de sayısal, sözel ya da eşit ağırlık puan türünde ilk 5 bin içine giren öğrencilere burs veriyor. Öğrencilerin burstan yararlanabilmesi için sayısal ağırlıklı puan türünde biyoloji, fizik, kimya, matematik, moleküler biyoloji bölümlerinden herhangi birine, Sözel ağırlıklı puan türünde başarılı olan öğrencilerin tarih; eşit ağırlık puan türündeki öğrencilerin ise felsefe, psikoloji, sosyoloji bölümlerinden birine kayıt yaptırması gerekiyor. Bu şartları taşıyan öğrencilere gerekli bilgi ve belgeler ÖSYM’den sağlanacak adreslerine 2006 yılı Ekim ayında gönderilecek. Ayrıca başvuru yapılmasına gerek kalmayacak. TÜBİTAK, ortaöğrenimi sırasında uluslararası bilim olimpiyatlarında bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik takımlarında Türkiye’yi temsil eden ve üniversite sınavında bu bölümlerden birini kazanan öğrencilere aylık 250 YTL karşılıksız burs verecek. TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2005 yılı Ulusal Bilim Olimpiyatları’nın ikinci aşama sınavlarına, lise öğreniminin son sınıfında katılarak, bu sınavlar sonucunda madalya alan ve 2006 yılı ÖSS sonucunda üniversitelerin biyoloji, fizik, kimya, matematik, moleküler biyoloji bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilere karşılıksız burs verilecek. Ayrıntılı bilgi www.tubitak.gov.tr adresinden edinilebilir.
MEB BURSLARI:
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yükseköğretim kurumlarının öğretmen yetiştiren bölümlerinde okuyan öğrencilere geçen yıla kadar burs veriyor.
Şimdi ise bu uygulamaya son verildi ve Başbakanlık ise 5102 sayılı ‘Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs-Kredi Verilmesine İlişkin Kanun’ gereğince artık doğrudan öğrencilere burs vermiyor. Kanun uyarınca 1 Ocak 2004’ten itibaren başta Başbakanlık ve MEB’in bursları olmak üzere bütün devlet bursları ve krediler, Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığıyla veriliyor. Yükseköğretime yeni başlayan öğrencilerin tümüne kredi verilirken, burslar sadece ekonomik yoksunluğu olan başarılı öğrencilere veriliyor. Üniversiteye yeni başlayacak öğrencilerin devlet bursu, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları ise ÖSS tercih formunda işaretlenerek, ÖSYM aracılığıyla yapılıyor.
BAŞBAKANLIK SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA TEŞVİK FONU BURSU:
Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu tarafından yükseköğrenim öğrencilerine aylık karşılıksız burs veriliyor. Burs almak isteyen öğrenciler valilikler ya da kaymakamlıklardan aldıkları başvuru formu ile belirlenen yerlere müracaat ediyor. Ders geçme sistemi olan okullarda 4 veya 4’ten fazla başarısız dersi olan öğrencilerin bursu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu tarafından kesiliyor. Bursa başvurular ekim ayının son haftası ile kasım ayının başında yapılıyor.
KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURSLARI:
Yurt içerisinde yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi imkanı tanıyor. Burs ve kredilerden lisans, önlisans, açık öğretim ve intibak öğrencileri yararlanabiliyor. Üniversiteye ilk defa girecek olan öğrencilerin kuruma burs, öğrenim ve katkı kredisi müracaatları ÖSYM aracılığıyla yapılırken ara sınıf, yüksek lisans (master-doktora), özel yetenek öğrencilerinin müracaatları www.kyk.gov.tr web adresinden internet üzerinden yapılıyor. Öğrenci öğrenimi bitince kuruma geri ödeme yapıyor.

LinkBack URL
About LinkBacks
0212) 522 02 97.
Paylaş